Microsoft купила стартап із забезпечення інформаційної безпеки за $100 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купила стартап із забезпечення інформаційної безпеки за $100 мільйонів

Фондовий ринок
290
Microsoft приблизно за $100 мільйонів придбала стартап із забезпечення інформаційної безпеки Hexadite, повідомляє ізраїльське бізнес-видання Calcalist. Редмондська компанія поки що не підтвердила купівлю.
Hexadite був заснований в 2014 році і спрямований більше на пошук і швидке усунення наслідків хакерських атак, ніж на їх запобігання. Технологія компанії працює у зв’язці з існуючими системами виявлення атак і автоматично аналізує загрози за допомогою штучного інтелекту. Стартап отримує повідомлення з ряду джерел, після чого команда визначає пріоритет нападів.
У минулому році компанія отримала $8 мільйонів у першому раунді фінансування від Hewlett Packard Ventures, Ten Eleven Ventures і YL Ventures, а також близько $2 мільйонів в рамках посівного фінансування.
Microsoft купила вже цілий ряд хмарних компаній з боротьби з кібератаками. У 2015 році вона придбала ізраїльську фірму Secure Islands, а в січні інвестувала в Team8, ще одну компанію з Ізраїлю. Минулого місяця редмондська корпорація запропонувала $60 мільйонів за стартап Cloudyn, який займається хмарним моніторингом.
Компанія загострила увагу на хмарних технологіях після того, як у 2014 році посаду генерального директора зайняв Сатья Наделла (Satya Nadella). Однією з ключових інвестиційних галузей Microsoft стали «інтелектуальні хмарні платформи».
Раніше Наделла був керівником групи Microsoft із хмарних обчислень і корпоративних рішень. Тому навряд чи когось може здивувати те, що компанія фокусується на хмарній інформаційній безпеці.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас