Стартап Blockstack представив браузер на основі блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап Blockstack представив браузер на основі блокчейна

Фінтех і Картки
677
Компанія Blockstack розробила браузер на основі блокчейн. Якщо бути точніше, це доповнення до браузеру — Chrome, Firefox або Safari. Власну версію обіцяють випустити протягом півроку.
Він чимось схожий на браузер Bittorrent Project Maelstrom — завантажує веб-сайти з однорангових вузлів, а не з серверів. Це може забезпечити більший захист конфіденційності користувачів, пише Engadget.
Blockstack насправді є доповненням браузера, а не автономним браузером: після встановлення його можна завантажити в Chrome, Firefox або Safari. Поки що доступна тільки версія для розробників. Версію для користувачів Blockstack планує випустити протягом шести місяців.
Колись блокчейн асоціювався лише з біткоїном — поки компанії не усвідомили, що цю технологію можна використовувати і в інших галузях. Наприклад, торгова мережа Walmart тепер використовує блокчейн для того, щоб відстежувати неякісні та зіпсовані продукти, а компанії IBM і Maersk створили блокчейн-платформу для контролю вантажних перевезень.
Тема безпеки в інтернеті стає все більш актуальною. Над створенням більш досконалої системи безпеки браузера працюють в Яндекс, Google, браузер Tor також підсилює захист.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас