Мільярдер продає шведську газету всього за одну крону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер продає шведську газету всього за одну крону

Фондовий ринок
660
Мільярдер, який купив шведську газету Metro в лютому, продав свої акції і втратив 70 мільйонів крон ($ 8 млн) усього через кілька місяців після купівлі. До недавнього часу Матс Квіберг володів 40 відсотками інвестиційної фірми Custos, яка купила Metro Sweden за 50 млн крон ($ 5,7 мільйона) у лютому.
Але зараз він продав свою частку в інвестиційній фірмі всього за одну крону голові правління Metro і генеральному директору Custos Крістену Агеру-Хансену.
Незважаючи на це, він сказав газеті Svenska Dagbladet (SvD), що він «дуже задоволений угодою, навіть якщо вона була дуже дорогою».
Продаж відбувається в той час, коли Квіберг дав інтерв’ю сайту Nyheter Idag, де він назвав журналіста Metro «типовим сталіністом, якого нам потрібно позбутися».
Інтерв’ю призвело до відставки журналістів і завершення партнерства шведського телеканалу TV4 з газетою, а також сумнівів щодо майбутнього поширення Metro на громадському транспорті Стокгольма.
Квіберг наполягав, що він не шкодує про свій нетривалий періоді володіння газетою, але визнав, що переоцінив час, який він буде її очолювати.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас