Лихоманка на ринку криптовалют: bitcoin вже вище $2500 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лихоманка на ринку криптовалют: bitcoin вже вище $2500

Фінтех і Картки
2276
З початку року курс bitcoin вже поважчав практично на 160%, і, як прогнозують багато експертів, ця вибухова динаміка продовжиться на тлі зростання капіталізації криптовалюти і визнання її провідними країнами світу платіжним засобом.
Наприклад, ще в квітні поточного року Джеремі Лью, перший інвестор в Snapchat і гендиректор і співзасновник Blockchain Пітер Сміт заявили, що до 2030 р. bitcoin цілком може досягти $500 тис. “Користувачі bitcoin повинні скласти 5% населення Землі до 2030 р., щоб bitcoin коштував $500 тис.”, – заявили Лью і Сміт.
Якщо в 2013 р. користувачами bitcoin були 120 тис. осіб, то в 2017 р. – 6,5 млн. До 2030 р. цифра має зрости до 400 млн користувачів.
До Лью і Сміта зовсім недавно приєднався і “облігаційний король” Джеффрі Гундлах, який також “прогнозує”: http: //news.finance.ua/ru/news/-/402397/gundlah-vydvinul-novuyu-teoriyu-pochemu-bitcoin -stremitelno-rastet-v-tsene продовження зростання курсу bitcoin, однак, на його погляд, це буде пов’язано з проблемами на фондових ринках в Китаї.
За останні два місяці індекс MSCI World Index зріс майже на 8,8%, в той час як на китайських фондових біржах спостерігався обвал котирувань.
В результаті китайські інвестори виводять кошти з місцевих фондових ринків за допомогою криптовалюти bitcoin, щоб уникнути різних проблем у зв’язку з жорстким контролем за рухом капіталу з боку регуляторів і правоохоронних органів.
У числі чинників нинішнього зростання називають збільшення активності трейдерів і зростаючий вплив на ринок з боку Японії, де з 1 квітня набув чинності закон про легалізацію криптовалют. За даними CryptoCompare, обсяг торгів на біржах bitcoin з використанням японської ієни перевищує 45%, тоді як частка операцій з використанням американського долара нижче 30%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас