Азербайджан готовий відмовити у виплатах кредиторам найбільшого держбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан готовий відмовити у виплатах кредиторам найбільшого держбанку

Фондовий ринок
462
Кредитори, яким пропонується обміняти бонди з 20-процентним дисконтом від номіналу в рамках реструктуризації боргу найбільшого банку Азербайджану, отримали попередження, що організація може бути закрита, якщо вони виступлять проти плану, а Мінфін республіки заявив, що на банк ніколи не поширювалася повна суверенна гарантія.
Міжнародний банк Азербайджану пропонує обміняти свій зовнішній борг обсягом $3,3 млрд на нові держоблігації і бонди самої організації, випливає з презентації інвесторам, яка пройшла в Лондоні у вівторок, повідомляє Bloomberg.
Пропонований план стане обов’язковим, якщо його схвалять кредитори, на частку яких припадає дві третини заборгованості в грошовому вираженні. Азербайджан хоче завершити реструктуризацію 24 серпня.
«Кредитори дуже незадоволені списанням частини боргу, — сказав Лутц Ремейер, керуючий активами приблизно на $2,2 млрд, включаючи облігації МБА, Landesbank Berlin Investment і планує голосувати проти плану. — Ця пропозиція демонструє небажання держави платити, маючи при цьому всі можливості заплатити. Це призведе до зростання вартості довгострокового фінансування для Азербайджану».
МБА включив в список старшого боргу, що підлягає реструктуризації, депозити Державного нафтового фонду Азербайджану на $1 млрд. Оскільки Державний нафтовий фонд Азербайджанської Республіки як і сам банк, контролюється державою, включення його депозитів у програму реструктуризації забезпечить кредитній організації майже третину голосів, необхідних для того, щоб пропонований план став обов’язковим ще до початку переговорів з інвесторами.
Міністр фінансів Азербайджану Самір Шаріфов заявив, що кредитори можуть розцінювати план як часткове списання боргу, однак він є єдиною наявною пропозицією.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас