У Мінфіні кажуть, що реформу митниці вимірюватимуть не мільярдами, а хвилинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні кажуть, що реформу митниці вимірюватимуть не мільярдами, а хвилинами

Казна та Політика
693
Ефективність реформування митної системи в Україні буде вимірюватися у кількості часу, втраченого на здійснення митних формальностей.
Про це заявив директор департаменту митної політики Міністерства фінансів України Олександр Москаленко під час ІІІ Національного форуму з підтримки експорту.
“Ми реформу митниці будемо вимірювати в хвилинах. Не в мільярдах гривень, як колись було прийнято, що митниця має фіскальну функцію – наповнення бюджету грошами. Ми будемо вимірювати часом здійснення митних формальностей. Це та кардинальна зміна філософії, яка на сьогоднішній момент закладена в планах Міністерства фінансів на три найближчі роки”, – пояснив Москаленко.
Він додав, що Мінфін 23 травня оприлюднив план дій для здійснення реформи митниці в Україні. У плані визначено 19 пріоритетних напрямів реорганізації в період з 2018 по 2020 рік.
За словами Москаленка, буде скасовано низку дозвільних документів для здійснення експорту. А також планується автоматизувати процес подачі та оформлення митних декларацій. Він підкреслив, що у планах Мінфіну на майбутнє – скоротити процедуру митного оформлення експорту до 30 хвилин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас