Ощадбанк вважає прозорою закупівлю інкасаторських машин на 230 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк вважає прозорою закупівлю інкасаторських машин на 230 млн гривень

Фондовий ринок
914
Державний Ощадний банк вважає, що закупівля інкасаторських машин на 230 млн гривень проведена прозоро і з дотриманням принципів економічної конкуренції.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.
28 квітня Ощадбанк замовив 40 інкасаторських машин Ford Transit Jumbo 470 LWB за 76,65 млн гривень, а також 90 автомобілів Ford Transit Van 350 MWB FWD за 153 млн гривень (1 авто – 1,7 млн гривень у компанії “Віді Юнікомерс” (входить до ViDi Group).
Представництво Mercedes-Benz в Україні повідомило директору “Всеукраїнська медіа група” Олексію Тамразову (інтернет-видання Insider), що його представники, починаючи з лютого 2015 року, намагалися зустрітися з керівництвом Ощадбанку для презентації та обговорення конкурентних умов поставки автомобілів.
Крім того, представництво Mercedes-Benz стверджує, що ціни на їхні автомобілі були б дешевшими, ніж ціни, за якими Ощадбанк придбав Ford.
Ощадбанк у відповідь на це повідомляє, що процедура закупівлі автомобілів проводилася публічно в рамках відкритого тендеру за процедурою торгів з пониженням ціни.
До участі у процедурі були подані кваліфікаційні пропозиції від 2 учасників ринку.
В результаті проведених торгів із зменшенням ціни визначився переможець “Віді Юнікомерс”, цінові пропозиції якого були найменшими.
Крім того, Ощадбанк залучає до супроводу важливих закупівель зовнішніх радників, в даному випадку перевірку здійснювала аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers Україна (PwC).
“Згідно зі звітом компанії PwC банк дотримувався принципів проведення конкурсних торгів, визначених у тендерній документації. Торги проходили відкрито і прозоро, з дотриманням принципів економічної конкуренції”, – повідомляє Ощадбанк.

Довідка Finance.UA:

  • В кінці квітня Ощадбанк купив у ViDi Group 130 інкасаторських машин за 230 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас