Суд підтвердив банкрутство великого боржника "Дельта Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив банкрутство великого боржника "Дельта Банку"

Кредит&Депозит
1212
Окружний адміністративний суд Києва 17 травня відхилив позовні вимоги Фонду гарантування вкладів, який просив визнати недійсним та скасувати запис в ЄДР про держреєстрацію припинення ТОВ “Дніпрометалсервісгруп”.
Компанія “Дніпрометалсервісгруп” була ліквідована ще рік тому. Але це було невигідно Фонду гарантування, оскільки це один з найбільших позичальників Фонду – борг 3,64 млрд гривень.
Фонд навесні минулого року подав до суду, але програв. Окружний адміністративний суд Києва 12 липня 2016 року відхилив позовні вимоги Фонду, а Київський апеляційний адміністративний суд 29 вересня підтримав це рішення.
Фонду гарантування, втім, вдалося 26 січня переконати Вищий адміністративний суд частково задовольнити його касаційну скаргу – рішення попередніх інстанцій скасовано, а справу направили на повторний розгляд.
І ось в ході повторного розгляду позиція суду виявилася тією ж.
Як відомо, Нацбанк 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації “Дельта Банку”, який належить Миколі Лагуну.
2 березня НБУ визнав “Дельта Банк” неплатоспроможним.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас