Росія хоче продовжити "Турецький потік" до Болгарії і Греції - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче продовжити "Турецький потік" до Болгарії і Греції - ЗМІ

Енергетика
379
Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв сподівається, що додаткова нитка ГТС відкриє новий шлях в Європу для російського газу в обхід України.
Під час візиту в Стамбул прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв нагадав, що в березні “Газпром” почав прокладати першу з двох ниток газопроводу “Турецький потік”, який повинен доставляти російський газ до Туреччини по дну Чорного моря.
Через кожну з ліній російський енергетичний гігант зможе щорічно доставляти близько 16 мільярдів кубометрів газу і відмовитися від транзиту через Україну.
“Ми плануємо побудувати дві нитки газопроводу. Перша з них орієнтована повністю на ринок Туреччини, а друга – для поставок у країни Європи. В рамках переговорів з різними країнами ми зараз вирішуємо, де краще встановити вхідний пункт в Європу. Розмова триває з багатьма європейськими країнами, зокрема з Грецією і Болгарією “, – сказав Медведєв.
Такі плани, проте, вимагають продовження “Турецького потоку” наземною частиною на турецькій території. В минулому році “Газпром” підписав договір про постачання російського газу за посередництва Греції до Італії. Але Москва також зацікавлена в поставках на Балкани, а простіше їй це зробити через Болгарію.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас