У Мінінфраструктури відхрестилися від проекту зміни залізничної колії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури відхрестилися від проекту зміни залізничної колії

Казна та Політика
877
Міністерство інфраструктури не збирається змінювати ширину залізничної колії на європейську.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури щодо євроінтеграції Віктор Довгань.
За його словами, проект зі зміни залізничної колії сьогодні не є ефективним. Однак французька делегація, з якою обговорювалося питання залучення коштів ЄС для його реалізації, зацікавлена в ньому.
Одне з джерел у міністерстві, яке побажало залишитися невідомим, говорить, що для людей, які мають професійне відношення до залізниці, це безглуздий проект. Оскільки обсяг інвестицій непідйомний для сьогоднішнього стану підприємства і галузі в цілому. “Для реалізації потрібні мільярди доларів”, – повідомили виданню.
Підрахувати точні інвестиції не можна, бо крім самої “перешивки” рейок, є питання заміни всього рухомого складу і систем, пов’язаних з обслуговуванням. За словами джерела, це порівнянно з питанням самої заміни інфраструктури.
Цей проект не новий і розглядався ще в 2014 році.
“В теорії його можна розглядати”, – говорить джерело в міністерстві. – “Але якщо брати до уваги як реалістичний план, то люди, які заявляють подібні речі, не мають ніякого відношення до галузі”.
Раніше прес-служба Мінінфраструктури повідомила про те, що міністерство спільно з французькою делегацією Міністерства охорони навколишнього середовища, енергетики та моря обговорили питання залучення коштів ЄС для реалізації проекту по зміні ширини залізничної колії.
Українська сторона висловила зацікавленість у залученні досвіду фахівців залізничної галузі Франції щодо подальшого розвитку залізничної інфраструктури, будівництва нового рухомого складу, в тому числі із застосуванням системи зміни ширини колії для рухомого складу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас