Голову "Укравтодору" заслухали у польському Сеймі у справі фінансової піраміди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову "Укравтодору" заслухали у польському Сеймі у справі фінансової піраміди

Кримінал
339
Голова “Укравтодору” Славомір Новак з’явився у вівторок у Варшаві на слуханнях перед тимчасовою слідчою комісією Сейму у справі створення і функціонування в Гданську фінансової піраміди Amber Gold.
“Я зараз тут для того, щоб допомогти комісії у з’ясуванні всіх відомих мені фактів, які можуть мати вплив на з’ясування цієї справи”, – зазначив на початку засідання Новак.
Під час свого виступу він повідомив, що не знає особисто колишнього власника компанії Amber Gold Марціна Плихту, який зараз перебуває під слідством, а також нікого з членів його сім’ї.
Голова Укравтодору зазначив, що зараз він займається не політикою, а іншими важливими справами, які займають у нього багато часу”. Тому він не хоче брати участь у польських політичних суперечках.
Як повідомлялося, Amber Gold – фінансова піраміда, яка функціонувала в Польщі в 2009-2012 роках. Компанія займалася фінансовими операціями, не маючи на це дозволу Комісії фінансового нагляду країни.
Компанія таким чином обдурила 11 тисяч вкладників. У 2012 році власник компанії і його дружина були заарештовані.
Представники чинної влади вважають, що існування цієї піраміди протягом трьох років було б неможливим без сприяння попередньої владної коаліції, зокрема екс-голови уряду Дональда Туска і його партійних колег, серед яких був і Новак.
В одній з компаній, власником якої був Amber Gold – авіакомпанії OLT Express, протягом кількох місяців працював син екс-прем’єр-міністра Міхал Туск.
Новак є колишнім політичним соратником Туска з “Громадянської платформи”, яка перебувала при владі в Польщі з 2007-го по 2015 рік.
Протягом 2011-2013 років він був міністром транспорту, будівництва і морського господарства Польщі. З 2016 року – голова Укравтодору.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас