В уряді виступили на підтримку підприємств з виробництва альтернативної енергетики в Чорнобилі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді виступили на підтримку підприємств з виробництва альтернативної енергетики в Чорнобилі

Енергетика
252
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про необхідність створення конкурентних умов для компаній, які бажають реалізовувати проекти у сфері сонячної енергетики в зоні відчуження.
Згідно з повідомленням прес-служби Кабінету міністрів України, уряд розглядає можливість реалізації проектів вироблення сонячної енергетики в зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення, що сприятиме залученню нових інвестицій та зміцненню енергетичної безпеки країни.
“Ми вважаємо, що треба створити абсолютно конкурентні умови, щоб ті компанії, які хочуть взяти участь у цих масштабних проектах (з вироблення сонячної енергії), по-перше, зробили це відкрито, публічно, за зрозумілими процедурами та механізмами для того, щоб ми отримали кращі інвестиції, мінімізували будь-які втручання і все зробили дуже конкурентно, прозоро”, – цитує прес-служба Гройсмана.
Він зазначив, що “чиста енергія” дозволить Україні зменшити залежність від традиційних джерел.
Згідно з повідомленням, розвиток альтернативної, зокрема сонячної, енергетики є одним із напрямів використання території зони відчуження, оскільки там збереглися електричні мережі великої потужності, відповідна інфраструктура, яка раніше використовувалася для потреб Чорнобильської АЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас