Дубілет має намір зробити "революцію в електронних державних послугах" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет має намір зробити "революцію в електронних державних послугах"

Казна та Політика
1219
Дмитро Дубілет, який зараз працює як Project Manager в iGov, збирається зробити “революцію в електронних державних послугах”.
Про це він повідомляє на своїй сторінці у Facebook.
“Знаєте, чому ми не можемо запустити більшість послуг на iGov повністю через Інтернет? Тому що майже кожна послуга вимагає купи якихось документів. І якщо серед цих документів знайдеться хоча б один чортів паперовий документ, громадянину доведеться все одно плентатися до чиновників, щоб замовити послугу очно”, – говорить Дубілет.
З його слів, пропонується зробити так, щоб нотаріуси могли створювати електронні копії документів.
“Наприклад, ви хочете замовити держпослугу, а для цього потрібно пред’явити якийсь папірець (наприклад, свідоцтво про народження або довідку з лікарні). У вас буде дві опції. Або, як зараз, йти в заклад і подавати документи очно. Або заскочити до будь-якого нотаріуса, отримати від нього електронну копію документа (скажімо, за 20 грн) та подати заявку через iGov”, – розповідає екс-IT-Director Приватбанку.
Новий проект – це мобільний додаток. За допомогою нього нотаріус робить фото вашого документа і накладає на нього свій електронно-цифровий підпис. Документ завантажується на спеціальний сервер, громадянин отримує на нього посилання.
“Крім того, що цей проект зробить прорив в електронних послуг (а значить, і в боротьбі з корупцією), він підвищить безпеку. В Україні є проблема підроблених паперових нотаріальних копій, а електронну копію підробити буде неможливо, – зазначає він. – Команда iGov готова розробити цей сервіс для держави абсолютно безкоштовно (думаю, якщо б держава створювала цей сервіс сама, на нього пішло б багато мільйонів). Ми передамо і встановимо на державних серверах програмний код на безкоштовні ліцензії і допоможемо отримати КСЗІ. З боку держави потрібна тільки правова підтримка”.
На думку Дубілета, громадяни не повинні взагалі державі пред’являти якісь довідки, все повинно бути в електронних реєстрах зі зрозумілою політикою доступу до них.
“Але світ неідеальний, паперів ми будемо позбавлятися ще дуже довго. Тому цей сервіс країні дуже потрібен. Я сподіваюся, що Міністерство юстиції і Павло Петренко підтримають цей сервіс”, – резюмує він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас