НБУ готує рішення щодо продажу російського Сбербанку - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ готує рішення щодо продажу російського Сбербанку - Рожкова

Фондовий ринок
856
Національний банк України (НБУ) має намір незабаром винести рішення щодо поданих документів на погодження купівлі української “дочки” російського Сбербанку.
Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“Щодо Сбербанку ми отримали документи від потенційних покупців більше місяця тому. Поки що документи знаходяться в стадії вивчення. Скоро ми зможемо сформулювати свою позицію з цього питання”, – сказала Рожкова.
Вона також підтвердила отримання документів від кількох потенційних покупців для узгодження купівлі Промінвестбанку (ПІБ). Ці папери також знаходяться в стадії вивчення.
Водночас, як уточнили в прес-службі НБУ, український бізнесмен, власник і президент компанії DCH Олександр Ярославський, який раніше анонсував намір придбати Промінвестбанк, досі ще не подавав в центробанк документи для погодження відповідної угоди.
В цілому, як підсумувала заступник голови НБУ, інтерес серед покупців є до всіх російських банків. У Нацбанку при цьому зазначили, що документів на узгодження купівлі інших банків з російським державним капіталом (ВТБ Банк, БМ Банк, ВиЕс Банк – Ред.) поки що ніхто не подавав.
Нагадаємо, Сбербанк 27 березня оголосив про продаж 100% акцій української “дочки” консорціуму інвесторів, куди увійдуть Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і син власника нафтової компанії “Русснефть” Михайла Гуцерієва Саїд.
Пізніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що латвійський Norvik Banka був виключений як структурна одиниця з угоди щодо купівлі українського Сбербанку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас