Clariant і Huntsman об'єднуються у велику хімічну компанію вартістю $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Clariant і Huntsman об'єднуються у велику хімічну компанію вартістю $20 млрд

Фондовий ринок
255
Швейцарська Clariant AG і американська Huntsman Corp. оголосили про операцію зі злиття з утворенням об’єднаної хімічної компанії HuntsmanClariant з ринковою вартістю близько 20 мільярдів доларів, йдеться в спільному релізі компаній, опублікованому в понеділок.
“Союз двох компаній створить провідну транснаціональну спеціалізовану хімічну компанію з обсягом продажів близько 13,2 мільярда доларів, скоригованим показником EBITDA у розмірі 2,3 мільярда доларів і з сукупною вартістю підприємства в розмірі близько 20 мільярдів доларів”, – йдеться в релізі.
Згідно з релізом, акціонери Clariant отримають 52% акцій об’єднаного підприємства, а власники акцій Huntsman – 48%. Компанії зазначають, що створення об’єднаного підприємства призведе до отримання переваг за рахунок сильних сторін кожної з учасниць угоди. HuntsmanClariant матиме сильну динаміку зростання, привабливі ринки збуту, а також буде використовувати спільні знання в галузі сталого розвитку та володіти сильною об’єднаною інноваційною базою.
“Це ідеальна угода в потрібний час. Clariant і Huntsman об’єднують свої зусилля для досягнення більш широкого географічного охоплення, створення більш сталого інноваційного потенціалу і досягнення нових можливостей росту”, – наводяться в релізі слова генерального директора Clariant Харіолфа Коттманна (Hariolf Kottmann). Завершення операції заплановано на кінець 2017 року, за умови схвалення злиття акціонерами обох компаній і регуляторами.
Clariant AG – швейцарське хімічне підприємство, створене в 1995 році. Співпрацює з 140 компаніями в 53 країнах. У 2016 році в компанії працюють 17442 співробітники.
Huntsman Corp. – американська хімічна компанія, утворена в 1970 році. Компанія є світовим виробником і продавцем хімікатів. Продукція Huntsman використовується в різних галузях застосування, в тому числі в матеріалах для склеювання, аерокосмічній та автомобільній промисловості, будівельних виробах і споживчих товарах.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас