Іспанія програла суд інвесторам, які постраждали від зниження "зелених" тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія програла суд інвесторам, які постраждали від зниження "зелених" тарифів

Енергетика
348
Іспанія програла в Міжнародному центрі з врегулювання інвестиційних спорів ООН (ICSID), що входить до групи організацій Світового банку, за позовом інвесторів, які постраждали від зниження субсидій на відновлювану енергію, гарантованих раніше державою, і зобов’язана виплатити 128 млн євро основної суми, а також відсотки.
Згідно з інформацією, іспанський уряд порушив статтю 10 Договору до Енергетичної Хартії, тим самим позбавляючи інвесторів справедливого і рівноправного режиму. Позов компаній Eiser Infrastructure Limited і Energia Solar Luxembourg, які інвестували у виробництво енергії з відновлюваних джерел на території Іспанії, був задоволений частково – загальна сума позовних вимог склала понад 300 млн євро.
Зазначається, що програш міжнародного арбітражу може завдати значної шкоди інвестклімату країни і платникам податків, оскільки створює небезпечний правовий прецедент – Іспанія є відповідачем за десятками подібних позовів.
«Якщо Іспанія програє подальші позови, втрати для іспанських платників податків можуть скласти сотні мільйонів євро», – повідомляє видання.
Серед постраждалих від зниження пільгових тарифів виявилися авторитетні міжнародні інвестори – суверенний інвестфонд Абу-Дабі, Канадський пенсійний фонд і декілька німецьких муніципалітетів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас