Розпочала роботу морська вітряна ферма з найпотужнішими турбінами в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпочала роботу морська вітряна ферма з найпотужнішими турбінами в світі

Енергетика
1091
У Ліверпульській затоці відбулося офіційне відкриття станції морського вітру Burbo Bank Extension, що першою в світі встановила в себе найпотужніші вітряні турбіни Vestas по 8 МВт кожна.
«Ми пишаємося тим, що 32 наші турбіни по 8 МВт допоможуть забезпечити відновлюваною енергією 230 тисяч британських будинків», – заявив Йенс Томмеруп, директор Vestas.
Домовленість про це була досягнута ще в 2014 році між компанією Vestas, однією з найбільших виробників вітрогенераторів в світі, і датським енергетичним гігантом DONG Energy. Проект був незвичайним, оскільки спочатку вітряна морська станція Burbo Bank Extension складалася з 25 невеликих турбін потужністю 3,6 МВт. Тепер же там встановили 32 новіх турбіни Vestas з сукупною потужністю 348 МВт.
Перші турбіни були встановлені у вересні минулого року, а в листопаді вони вже почали виробляти енергію. У минулу середу представники всіх компаній-учасників проекту та некомерційною торгової асоціації Британії RenewableUK зібралися для офіційного відкриття, повідомляє CleanTechnica.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас