"Вконтакте","Яндекс" і "Лабораторія Касперського" прокоментували заборону соцмережі на території України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Вконтакте","Яндекс" і "Лабораторія Касперського" прокоментували заборону соцмережі на території України

Казна та Політика
3237
Прес-служба українського офісу стверджує, що “ВКонтакте” завжди обходили політику стороною, а в “Яндекс” і “Лабораторії Касперського” впевнені, що їхній бізнес не постраждає від введення нових антиросійських санкцій.
За словами прес-секретаря українського офісу російської соціальної мережі Влада Леготкіна, “Вконтакте” є найпопулярнішою соціальною мережею в Україні, яку відвідують 16 мільйонів користувачів щомісяця.
“Ми, Команда “ВКонтакте”, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет по суті своїй не має кордонів. Ми захищали і будемо захищати інтереси всіх наших користувачів і партнерів”, – йдеться у повідомленні.
Своєю чергою, компанія “Яндекс.Україна” шкодує про заборону роботи в Україні, однак керівництво впевнене, що від цього їхній бізнес не постраждає.
“Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Весь цей час наша українська команда працює відповідно до законодавства України, вкладає всі свої сили у створення якісних продуктів”, – заявили в компанії.
“Бізнес групи компаній Яндекса, звичайно, дуже великий, і санкції на нього не вплинуть. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач”, – стверджують в прес-службі Яндекса.
Також, за інформацією прес-служби “Лабораторії Касперського”, санкції не матимуть істотного впливу на бізнес компанії.
“У 2016 році було прийнято рішення про закриття регіонального офісу в зв’язку з тим, що уряд країни обмежив зовнішньоекономічну діяльність Kaspersky Lab Ukraine. Ця обставина ніяк не вплинуло на наших клієнтів і партнерів: продукти Kaspersky Lab все так же продаються на території України через дистриб’юторські канали “, – заявили в прес-службі.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на кілька відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Mail.Ru Яндексу, окрім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас