Черепаху-біоробота відправили в автономне плавання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черепаху-біоробота відправили в автономне плавання

Технології&Авто
1184
Корейські інженери зробили гібрид черепахи і робота: вони прикріпили до панцира пристрій, який керує рухом черепахи і направляє її до мети. На думку дослідників, подібні гібриди можуть використовуватися для доставки робота у важкодоступні місця і для виконання довготривалих завдань, на які у автономного робота бракує заряду батарей.
Робот, сконструйований дослідниками, складався з трьох модулів: стимуляції, винагороди та контролю. В якості стимуляції вчені використовували світлодіоди, що випускають світло у видимому діапазоні спектру. Якщо черепаха рухалася в правильну сторону, їй видавалася винагорода — гелеподібна їжа, яка видавлювалася тварині в рот зі шприца, за допомогою мотора.
Тестування гібрида проводилося в резервуарі з водою. Черепаха мала пройти відстань у п’ять метрів і послідовно минути п’ять контрольних точок. В результаті всі п’ять черепах успішно впоралися із завданням.
За словами дослідників, багато інших тварин можуть використовуватися як перевізники роботів, наприклад птахи або риби. Надалі корейські інженери планують провести випробування системи в реальних умовах і доопрацювати її так, щоб по можливості зменшити зовнішні перешкоди, які можуть відволікати черепаху.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас