Банк групи "Континіум" виводить валюту за кордон - поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк групи "Континіум" виводить валюту за кордон - поліція

Кримінал
2170
Національна поліція підозрює “Банк інвестицій та заощаджень” у виведенні іноземної валюти за кордон.
Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва.
У провадженні поліції знаходяться матеріали досудового розслідування від 1 лютого за статтею 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Розслідуванням встановлено, що посадові особи “Банку інвестицій та заощаджень” використовують незаконний механізм з виведення за кордон валютних коштів і подальшого їх переведення в готівку з використанням фіктивних суб’єктів господарювання та підставних фізичних осіб, у тому числі з метою подальшої їх легалізації.
Суд 11 травня задовольнив клопотання слідчих і надав їм дозвіл на вилучення оригіналів документів, які знаходяться у розпорядженні низки банків і стосуються клієнтів – ТОВ “Вест Ойл Груп”, ТОВ “Золотий Екватор”, ТОВВОГ Рітейл”, ТОВВОГ Трейдинг”.
Ці документи стосуються руху коштів, платіжних доручень та зовнішньоекономічних контрактів у період з 1 січня 2014 по 1 травня 2017.
“Банк інвестицій та заощаджень” пов’язують з ім’ям українських бізнесменів – покійним Ігорем Єремєєвим і Сергієм Лагуром, які раніше виконували обов’язки голови наглядової ради даної кредитної структури.
Єремєєв, Лагур, Попов – партнери з великої української холдингової групи “Континіум”. Партнерами “Банку інвестицій та заощаджень” виступають компанії WOG та “КОМО”, ЗАТ “Галичина” і гіпермаркет “Там Там” – всі вони входять до групи “Континіум”.
Співвласники групи компаній “Континіум” Степан Івахів, Сергій Лагур і Петро Димінський контролюють 45% акцій Банку інвестицій і заощаджень.
15% акцій належать Андрію Попову.
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів банк займав 27-е місце (4,58 млрд гривень) серед 93 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас