Суди масово зволікають із розглядом переданих справ: деякі лежать більше року - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суди масово зволікають із розглядом переданих справ: деякі лежать більше року - НАБУ

Кримінал
247
У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що суди масово зволікають із розглядом переданих їм від Бюро кримінальних проваджень.
Як повідомляє прес-служба НАБУ, станом на 30 квітня Бюро направило до судів 65 справ, з них суди прийняли рішення лише у 17 справах, 26 справ перебувають на стадії розгляду, а розгляд 22 не почався.
“Деякі справи лежать у судах без руху більше року. Серед причин затягування розгляду: проблеми з визначенням підсудності, неможливість сформувати склад суддів, неявка учасників, повернення обвинувального акта тощо”, – зазначили в НАБУ.
При цьому в Бюро розповіли, що всі рекорди б’є справа про отримання неправомірної вигоди суддею Сєверодонецького міського суду (відомою як суддя з нерухомістю в Іспанії) – судовий розгляд не розпочато протягом 14 місяців.
Крім того, 12 місяців у суді безрезультатно знаходиться провадження про незаконний вплив на міністра економічного розвитку і торгівлі, 11 місяців — справа про отримання неправомірної вигоди начальницею відділу прокуратури Кіровоградської області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас