У Києві викрили шахраїв, які заволоділи 1,5 млн гривень під приводом обміну валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили шахраїв, які заволоділи 1,5 млн гривень під приводом обміну валют

Кримінал
812
Столичні правоохоронці викрили та затримали у Києві двох осіб, які створили злочинну групу і заволоділи чужими коштами на суму майже 1,5 млн гривень.
Про це повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва.
“Досудовим розслідуванням встановлено, що учасники злочинної групи орендували на території Києва приміщення, облаштовували нібито під пункти обміну валюти. На популярних інтернет-сайтах розміщували оголошення про проведення валютних операцій за вигідним курсом”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, злочинці підшукували тільки тих, хто хотів обміняти значні суми – від 10 тис. доларів США і більше.
Під час обміну касир, отримавши від клієнта кошти, блокував двері пункту на магнітний замок і виходив з приміщення через інший вихід.
Слідчі встановили причетність злочинців до 17 епізодів шахрайського заволодіння коштами громадян на суму майже 1,5 млн гривень.
За результатами слідчих дій двоє фігурантів групи затримані. Їм оголосили підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. Ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК (шахрайство). Одному з підозрюваних вже обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, стосовно іншого готується клопотання до суду про обрання аналогічного запобіжного заходу. Слідство триває.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас