Євросоюз перезавантажить Шенген через півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз перезавантажить Шенген через півроку

Казна та Політика
3018
Європейська комісія рекомендує деяким європейським країнам продовжити контроль на внутрішніх кордонах членів Євросоюзу, який був введений у зв’язку з міграційною кризою, одночасно протягом наступних півроку Шенген має повернутися до повного функціонування, — сказано в повідомленні Єврокомісії.
Як вказано в прес-релізі ЄК, зафіксована стабілізація ситуації на кордонах, тому рекомендовано поетапно скасовувати внутрішні перевірки.
«На сьогоднішній день Комісія рекомендує Австрії, Німеччині, Данії, Швеції і Норвегії поетапно скасувати тимчасові заходи контролю, які діють сьогодні на деяких внутрішніх кордонах, протягом наступних шести місяців», — йдеться в тексті повідомлення Єврокомісії.
У ЄК пояснюють, що протягом наступних 6 місяців контроль має здійснюватися лише за крайніх обставин.
«Завдяки нашим спільним зусиллям внутрішні кордони ЄС стали сильнішими і безпечнішими. Це означає, що через півроку ми повинні повернутися до повного функціонування Шенгенської зони без внутрішнього прикордонного контролю», — прокоментував плани щодо поетапного скасування прикордонного контролю перший віце-президент ЄК Франс Тіммерманс.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас