Європа вимагає від України переглянути правки в законі про е-декларуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа вимагає від України переглянути правки в законі про е-декларуванні

Казна та Політика
681
ЄС наполягає на необхідності перегляду Верховною Радою прийнятих поправок до закону про електронне декларування доходів і активів державних службовців, зокрема тих, які стосуються необхідності декларування антикорупційними активістами.
Про це сказано у відповіді представництва ЄС в Україні.
«Ми дуже стурбовані новими поправками в законі про е-декларуванні. Важливо збереження системи е-декларування для держслужбовців. Таким чином, Верховна Рада зобов’язана якнайшвидше переглянути ці поправки до закону».
Також зазначається, що вимоги Євросоюзу щодо забезпечення прозорості діяльності громадських організацій повинні відповідати передового міжнародного досвіду, і висловили намір поділитися європейським досвідом в даній сфері.
«Заклики до посилення прозорості в недержавному секторі цілком зрозумілі. Однак це питання має розглядатися окремо», – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, 29 березня офіційне видання парламенту «Голос України» оприлюднило закон про декларації, який зобов’язує членів антикорупційних громадських організацій подавати електронні декларації.
• кандидати в народні депутати України, кандидати на пост президента України, кандидати в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидати на посади сільських, селищних, міських голів і старост;
• фізичні особи, які:
- отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм (проектів) технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги в сфері запобігання, протидії корупції (як безпосередньо, так і через третіх осіб або будь-яким іншим способом, передбаченим відповідною програмою (проектом);
- систематично, протягом року, виконують роботи, надають послуги щодо імплементації стандартів в сфері антикорупційної політики, моніторингу антикорупційної політики в Україні, підготовки пропозицій з питань формування, реалізації такої політики – якщо фінансування (оплата) таких робіт, послуг здійснюється безпосередньо або через третіх осіб за рахунок технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги в сфері запобігання, протидії корупції;
- керівниками або входять до складу вищого органу управління, інших органів управління громадських об’єднань, інших непідприємницьких товариств, які здійснюють, пов’язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів в сфері антикорупційної політики, моніторингом антикорупційної політики в Україні, підготовкою пропозицій з питань формування, реалізації такої політики, і/або беруть участь, залучаються до здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, протидією корупції.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас