У Ахметова стверджують: формули «Роттердам+» насправді не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова стверджують: формули «Роттердам+» насправді не існує

Енергетика
833
Існують певні політичні маніпуляції зі словом «Роттердам +». Немає такої формули, є порядок формування ціни. «Роттердам +» – це щось незрозуміле. Про це розповів генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.
На зауваження про те, що «Роттердам +» – це умовна назва, директор ДТЕК відповів: «Це політична маніпуляція, яка була використана. Вона лягла на благодатний грунт через тарифи, викликаних історією з підвищенням цін на газ… В рахунку, який отримала людина, ціна електроенергії мінімальна – ціни на електроенергію для населення у нас низькі в порівнянні з цінами на опалення або газ».
На його думку, процес обговорення щодо введення «Роттердаму» потрібно було зробити більш публічним. «Чому ми виступаємо за те, щоб ринковий принцип все-таки запрацював? Тому що все що називається тарифоутворенням по системі «витрати +» – це прямий шлях до корупції. Витрати можуть бути різними – залежно від того як домовишся з регулятором. Повинні бути ринкові механізми, або ринкові індикатори».
«Аргументація впровадження «Роттердама» – напевно, це питання до регулятора. Але з точки зору принципу ринкового ціноутворення я не бачу ніякої різниці. Я бачу багато питань про вугільну історію, і «нуль» питань про газову історію у одних і тих же людей, які називають себе експертами», – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас