Порошенко розповів, куди будуть спрямовані конфісковані гроші Януковича і Ко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, куди будуть спрямовані конфісковані гроші Януковича і Ко

Казна та Політика
2363
Конфісковані кошти ($ 1,4 млрд) екс-президента України Віктора Януковича і його оточення вже зараховані на рахунки Державного казначейства, повідомив президент Петро Порошенко.
За його словами, в першу чергу, ці гроші будуть спрямовані на зміцнення армії.
“Я звернувся до уряду і парламенту, щоб парламент прийняв відповідні зміни до державного бюджету, і першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська, Збройних сил України, Національної гвардії, Службі безпеки України, Державної прикордонної служби України та Національної поліції”, – сказав Порошенко.
Президент уточнив, що кошти екс-президента повинні піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейна радарів, сучасних дронів, а також будівництво гуртожитків для військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, і для військових готелів для військовослужбовців.
“Дуже важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО, які постраждали під час російської агресії. Але також важливо, щоб частина цих коштів пішла на соціальний захист найменш захищених верств населення, до того ж так, щоб вони не були проїдені, а були вкладені в інфраструктуру і довгі роки працювали на український народ “, – зазначив глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас