Спіймали банду аферистів: шахраї вкрали з банківських карток українців більше 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спіймали банду аферистів: шахраї вкрали з банківських карток українців більше 10 млн грн

Фінтех і Картки
1252
У Херсоні впіймали аферистів, які зняли з банківських карток українців більше 10 мільйонів гривень.
Жертвами шахраїв протягом 2015-2017 років стали сотні жителів з різних областей країни.
Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.
Зловмисники надсилали людям СМС-повідомлення від імені банків про те, що їх карта заблокована. Дізнавшись необхідні реквізити, шахраї переводили гроші потерпілих на безліч інших рахунків і знімали готівку.
За попередніми даними, у такий спосіб аферисти прибрали до рук понад 10 мільйонів гривень. Затримали учасників злочинної групи херсонські правоохоронці.
“Поліцейські встановили, що до складу групи входило шестеро осіб, які раніше були судимі за грабежі, всім по 24 року. Організатор – житель Запорізької області, решта – жителі Херсона. Перші шахрайства вони почали здійснювати під час відбування покарання в місцях позбавлення волі на непідконтрольною Україна території. у злочинну діяльність учасників групи також втягували своїх родичів і знайомих “, – відзначили в поліції.
Шахрайства відбувалися за такою схемою.
Організатор вибирав регіон, в мережі Інтернет набирав різні комбінації цифр і таким чином підбирав номери телефонів жителів конкретної області. Цю інформацію передавав спільникам, які щодня розсилали СМС-повідомлення нібито від імені банку про блокування картки. Якщо потерпілі передзвонювали, зловмисники дізнавалися конфіденційну інформацію. Дані клієнтів учасники передавали своїм спільникам. А ті, в свою чергу, переводили гроші з карток жертв на рахунку, які були відкриті на підставних осіб.
Готівкові знімали як учасники групи, так і їх безпосередні помічники. Гроші розподілялися між усіма учасниками групи. Також зловмисники підшукували жителів Херсона і Мелітополя, які за окрему плату погоджувалися відкривати рахунки на своє ім’я. Потім на ці рахунки переводилися гроші потерпілих, за готівку зловмисники купували собі автомобілі, мобільні телефони, одяг і витрачали їх на власні потреби.
За фактами шахрайства відкриті кримінальні провадження у ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Злочинцям загрожує до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі до восьми років.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас