У Ахметова хочуть замінити антрацит з Донбасу "газовим" вугіллям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова хочуть замінити антрацит з Донбасу "газовим" вугіллям

Енергетика
522
Енергохолдинг ДТЕК має намір перевести свої ТЕС на вугілля газової марки, щоб замінити антрацит, втрачений внаслідок припинення економічних відносин з ОРДЛО.
Про це заявив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.
“Ми зараз розбудовуємо всю ідеологію бізнесу на збільшення видобутку марки “Г” щоб замінити антрацит втрачений на Донбасі”, – заявив гендиректор.
“Відповідно, я ділився враженнями про те, яка ситуація в Добропіллі, як ми можемо збільшити видобуток, скільки потрібно інвестувати і так далі. У ситуації глибокого дефіциту вугілля потрібно приймати реальні дії, приймати швидкі рішення, щоб підготуватися до зими”, – підкреслив він.
Тимченко зазначив, що ціна питання по одному лише Добропіллю в нинішньому році – більше мільярда гривень.
ДТЕК переходить на марку “Г”. У нас на наступному тижні починається проект з переведення двох блоків по 150 МВт на Придніпровській ТЕС. Це вже готовий проект і до опалювального сезону ми переведемо два цих блоки”, – розповів гендиректор енергохолдингу.
За його словами, до наступного опалювального сезону на марку “Г” буде переведено уся Придніпровську ТЕС.
“Криворізьку ТЕС зараз рахують – я думаю, вже цього літа ми приймемо рішення про те, скільки це буде коштувати. Директор станції пропонує перевести половину станції на марку “Г”, а половину залишити на антрациті”, – підсумував Тимченко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас