Україна бореться з корупцією, але дещо повільно - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна бореться з корупцією, але дещо повільно - МВФ

Казна та Політика
388
Україна рухається вперед у боротьбі з корупцією, але дещо повільно. У цій справі є різні виміри.
Про це в інтерв’ю “Тижню” розповів перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон. За його словами, один з цих вимірів — наявність інститутів.
Тут створено НАБУ, як передбачено програмою. Другий — прозорість. Це питання е-декларацій. Третій — забезпечення законності. Тут мова про внутрішнє управління, і президент, і уряд повинні сприймати його серйозно. Ще один вимір — це очищення банківської системи від проблем.
“Корупція у багатьох країнах випливає із здатності олігархів використовувати банки для фінансування корупційної діяльності або компаній: проводити нелегальні платежі через фінансові інститути. Там, де в Східній Європі добре керують банками, корупції менше”, — сказав представник МВФ.
Ліптон також додав, що ще один аспект боротьби з корупцією — лібералізація. Серед епіцентрів корупції в Україні була газова система. Очищення Нафтогазу і його структур, врегулювання цін таким чином, щоб виключити можливості купувати імпортоване паливо дешево, а продавати дорого, — такі способи очищення від корупції.
“В деяких з цих галузей Україна зробила важливі кроки вперед. В інших залишається ще багато незробленого. У деяких ми можемо спробувати надати опіку та підтримку. А деякі вимагають політичної дії керівництва країни”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас