Понад 2 млн росіян не зможуть виїхати за кордон на травневі свята через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 2 млн росіян не зможуть виїхати за кордон на травневі свята через борги

Світ
700
Понад 2 млн громадян Росії не зможуть виїхати за кордон на травневі свята через наявність боргів. У минулому році таких було всього 1,2 млн. Близько 40% «невиїзних» мають прострочені кредити банкам, 20% є неплатниками аліментів, 10% не заплатили податки або штрафи, 5% не змогли вчасно розрахуватися за послуги ЖКГ, пишуть «Ізвестія».
Згідно із законом, перешкодою для виїзду є наявність непогашених боргів вище 10 тис. рублів. За січень – березень в цілому з урахуванням залишку діяло близько 2 млн постанов про тимчасове обмеження на виїзд боржників з Росії, що на 59% більше, ніж за три місяці минулого року, повідомили виданню у Федеральній службі судових приставів (ФССП).
При цьому потенційно невиїзних значно більша кількість — 7,6 млн осіб, оцінили в аналітичному центрі мікрофінансової компанії «Домашні гроші» на основі статистики ФССП. Це громадяни, борг яких перед банками МФО вже перевищує 10 тис. рублів, але щодо яких поки що не прийнято заходів з боку кредиторів. Мова йде про 9% економічно активного населення.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас