ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до QR-кодів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до QR-кодів

Фондовий ринок
716
Найбільший в Україні ПриватБанк очікує від держави єдиного підходу до використання технології QR-кодів для ширшого її розповсюдження і створення нових продуктів, заявив заступник голови правління банку Олександр Дрелінг на першому міжнародному форумі інноваторів “Цифрова Україна – Switch on your business” в Одесі.
“У нас достатньо ідей, які можна реалізовувати на QR. Дуже важливо, щоб ті міністерства, від яких залежить сьогодні впровадження цих речей, підтримували наші інноваційні пропозиції і спільно почали реалізацію…” – сказав він на брифінгу для журналістів під час форуму.
За його словами, використання цієї технології можливе в безлічі сфер – від оплати проїзду в громадському транспорті до створення електронних черг у лікарнях.
Заступник голови також зазначив, що ПриватБанк очікує широкого впровадження розроблених ним технологій і рішень в органах державної влади, як в рамках проекту iGov, так і окремих сервісів.
“Дуже цікава ідея, яка зараз обговорюється, – встановлення он-лайн комунікацій між місцевими органами влади та жителями міст, щоб в он-лайні могли розуміти, де проблема з комунальними якимись речами, щоб жителі могли оцінювати якість роботи того чи іншого ЖЕКу, а влада вживати заходів щодо вирішення питань”, – сказав О.Дрелінг.
Він підкреслив, що на сьогоднішній день всі розробники проекту iGov, як і раніше, працюють в структурі банку, і банк продовжує інвестувати в цей проект.
Як повідомлялося, уряд за пропозицією Національного банку України та акціонерів Приватбанку 18 грудня 2016 року прийняв рішення про націоналізацію фінустанови, внаслідок чого держава отримала 100% в його капіталі.
Згідно з інформацією НБУ, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів (220,018 млрд грн) ПриватБанк був найбільшим серед 93 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас