МВФ розповів, що допоможе зміцнити довіру українців до гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розповів, що допоможе зміцнити довіру українців до гривні

Казна та Політика
1812
У МВФ вважають, що достатні міжнародні резерви є рушійним елементом макроекономічної стабільності, а отже і довіри до національної валюти, брак якої може завдати шкоди інфляційним цілям.
Про це йдеться в документі МВФ “Перехід до інфляційного таргетування і підвищення ефективності грошово-кредитної політики”, повідомляється на сайті Фонду.
“Достатні міжнародні резерви є рушійним елементом макроекономічної стабільності, а, отже, і довіри до національної валюти, брак якої може зашкодити інфляційним цілям”, – йдеться в повідомленні.
Разом з тим, підтримання макроекономічної стабільності допомагає зменшити доларизацію, і, таким чином, достатні міжнародні резерви можуть допомогти поліпшити трасмісійний механізм. Також завжди допомагає послідовна стратегія валютної інтервенції з чіткими положеннями про валютний курс як інструмент, наприклад, інтервенція для згладжування надмірної волатильності, не таргетуючи конкретний рівень валютного курсу або траєкторію.
“У цьому контексті прозорість НБУ і його зобов’язання вводити проголошену стратегію валютних інтервенцій повинні допомогти в підтримці довіри до режиму інфляційного таргетування”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас