У Ахметова визнали, що "Роттердам+" працює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова визнали, що "Роттердам+" працює

Енергетика
1052
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив, що так звана формула “Роттердам+” в даний момент працює.
На питання про те, чи працює формула “Роттердам+”, Тимченко відповів: “Знову ж таки відомий 12-місячний лаг. Тобто що вийшло? Ціни пішли вгору, а 12 місячний лаг не дозволив відображати реальну спотову ціну в тарифі. Відповідно, завжди йде відставання”.
“Вона (формула “Роттердам+” – ред.) працює з точки зору того, що на базі цієї формули формується оптова ринкова ціна на електроенергію”, – додав гендиректор ДТЕК.
Раніше прем’єр Володимир Гройсман стверджував, що тариф на електроенергію в цьому році не включав завищеної ціни вугілля за скандальною формулою “Роттердам+”.
Як відомо, у березні Національна комісія регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію.
Згідно з новою методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації розраховується за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова та державне “Центренерго”, стали продавати електроенергію дорожче.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас