До 2021 року 80% споживаної енергії в Південній Австралії буде чистою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2021 року 80% споживаної енергії в Південній Австралії буде чистою

Енергетика
300
Найбільша австралійська енергетична компанія Australian Energy Market Operator (AEMO) прогнозує, що через 4-5 років Південна Австралія буде отримувати більшу частину енергії від відновлюваних джерел. AEMO представила три можливі сценарії подій, які наводить видання Renew Economy.
У перших двох сценаріях AEMO передбачає, що загальна потужність сонячних і вітряних установок в Південній Австралії подвоїться в найближчі п’ять років, а в наступні 10 років темпи зростання сповільняться. Перший сценарій стане можливим при збереженні нинішніх норм регулювання, а другий сценарій втілиться, якщо уряд поставить мету скоротити кількість шкідливих викидів на 45% до 2030 року.
Загальна потужність сонячних і вітряних джерел до 2021-2022 році становитиме 3100 мегават. Кількість домашніх сонячних панелей також зросте. Експерти AEMO вважають, що в результаті відновлювані джерела енергії забезпечать Південну Австралію електрикою на 80%.
Вже сьогодні загальна потужність вітряних джерел в штаті становить 1600 мегават, що забезпечує 40% всієї споживаної енергії. Сонячні установки на дахах володіють потужністю 720 мегават, що складає ще 7%. У 2017 році завершиться будівництво вітряної електростанції Hornsdale 2. В результаті, вже в цьому році чиста енергетика забезпечить 50% потреб жителів Південної Австралії.
За прогнозами AEMO, в деяких випадках одні тільки сонячні установки на дахах в деякі дні зможуть на 100% забезпечити попит на електрику в найближчі 5-6 років. Схожа ситуація склалася не лише у Південній Австралії, але і в Західній Австралії і Тасманії.
Щоб справитися з новим навантаженням, уряд вже вводить нові норми регулювання, а установки передбачають системи накопичення енергії. Деякі забудовники відразу ж зводять будівлі, обладнані домашніми акумуляторами. Тільки в 2016 році в Австралії було встановлено близько 6750 домашніх сонячних акумуляторів, а зростання ринку склало 1000% в річному вираженні.
Третій і найменш імовірний сценарій передбачає зниження попиту на електроенергію. Всі енергетичні потреби австралійців будуть заповнювати сонячні панелі на дахах і системи зберігання енергії, а енергію будуть ефективно розподіляти в мережі. Однак зниження попиту на електроенергію в найближчі роки не передбачається.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас