Данилюк щодо ситуації в Dragon Capital: створення Служби фінрозслідувань усуне тиск силовиків на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк щодо ситуації в Dragon Capital: створення Служби фінрозслідувань усуне тиск силовиків на бізнес

Фондовий ринок
222
Створення нової аналітичної Служби фінансових розслідувань залишається необхідним кроком для усунення тиску силових структур на бізнес.
Про це написав міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Міністр зазначив, що дізнався про обшуки Служби безпеки України в інвестиційній компанії Dragon Capital під час зустрічей з інвесторами в Бостоні. “Подібні ранкові новини з Києва зазвичай не допомагають переговорам. А викликаний суспільний резонанс є індикатором низького рівня довіри до правоохоронних органів. Створення нової аналітичної Служби фінансових розслідувань залишається необхідним кроком для вирішення цієї проблеми”, – написав Данилюк.
Він підкреслив, що Україна будує ліберальну економіку, в тому числі щоб забезпечити безпеку країни, для чого потрібні відповідні реформи правоохоронної системи.
Вчора, 26 квітня, Служба безпеки України провела обшук в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital з наміром вилучити комп’ютерну техніку через нібито незаконне використання програмного забезпечення. За інформацією компанії, програмне забезпечення, офіційно придбане в 2015 році в українській компанії для використання як системи контролю робочого часу, в 2016 році було визнано спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації” на підставі експертного висновку в рамках кримінального провадження.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас