Westinghouse анонсувала поставки Україні шести партій ядерного палива в 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Westinghouse анонсувала поставки Україні шести партій ядерного палива в 2017

Енергетика
264
Westinghouse Electric Sweden у 2017 році поставить держпідприємству “НАЕК “Енергоатом” шість партій ядерного палива для АЕС України.
“У 2017 році Westinghouse вперше поставить в Україну шість партій палива. Планується, що буде поставлятися по шість завантажень до 2020 року. Принаймні, так прописано в контракті”, – сказав тимчасовий президент і виконавчий директор Westinghouse Electric Company Хосе Еметеріо Гутьєррес.
За його словами, Westinghouse розширив потужності з виробництва ядерного палива.
“Тепер ми готові поставляти більше палива в Україну, але остаточне рішення, чи купувати більше палива Westinghouse, за українським урядом”, – зазначив Гутьєррес.
За його словами, нещодавні перевірки роботи ТВЗ-WR на Южно-Українській АЕС пройшли успішно.
“Вже очевидно, що паливо Westinghouse працює в Україні дуже добре: остання інспекція на Южно-Українській АЕС минулого тижня це показала. Це гарна новина для “Енергоатому”, який знає, що Westinghouse – хороший і надійний постачальник”, – підкреслив CEO.
Нагадаємо, в кінці березня Westinghouse почала процедуру банкрутства. Однак у компанії заявили, що це ніяк не вплине на виконання зобов’язань компанії щодо виробництва і постачання палива на атомні електростанції в Україні.
Westinghouse є одним з двох постачальників ядерного палива на Україну. У 2016 році Україна витратила 162 млн доларів на американське паливо і 388 млн доларів – на російське.
В кінці 2014 року Westinghouse підписала угоду з “Енергоатомом” про істотне розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року.
Віце-президент і керуючий директор Westinghouse Азіз Даг в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” зазначав, що згідно з контрактом, планується поставляти ТВЗ-WR на два з трьох блоків на Южно-Українській АЕС (№2 і №3) і чотири з шести блоків на Запорізькій АЕС (№1 і №3-5). За його словами, “Енергоатом” також має опцію розширити поставки крім цих станцій на Хмельницьку та Рівненську АЕС, кожна з яких має по два блоки ВВЕР-1000.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас