Росія вимагає у КБ "Південне" понад 1,1 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вимагає у КБ "Південне" понад 1,1 млрд рублів

Казна та Політика
1050
Міністерство оборони Росії вимагає в арбітражному суді Москви розірвати державний контракт з українським КБ “Південне”, розробником ракетно-космічної техніки, і стягнути з нього понад 1,1 мільярда рублів.
Контракт був укладений 29 серпня 2003 року. Він передбачав проведення на замовлення російського оборонного відомства українським держпідприємством дослідно-конструкторських робіт (ДКР) з продовження термінів експлуатації комплексів “Воєвода” (за класифікацією НАТО – “Сатана”).
Позивач вимагає стягнути з відповідача 183,6 мільйона рублів безпідставного збагачення (в цю суму він оцінив оплачені, але не виконані роботи), більше ніж 3 мільйони рублів відсотків, а також 915,6 мільйона рублів неустойки за невиконання умов контракту.
Представник КБ “Південне” в суді позовні вимоги не визнав і попросив повністю їх відхилити. За його словами, передача російській стороні результатів ДКР була зупинена в зв’язку з введенням в серпні 2014 року українською владою заборони на експорт в Росію товарів і послуг військового і подвійного призначення. Як пояснив відповідач, це є обставиною непереборної сили, що підтверджено відповідним сертифікатом Торгово-промислової палати України.
За матеріалами:
РІА Новини Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас