Адміністрація Трампа представила "найбільшу податкову реформу" в історії США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Трампа представила "найбільшу податкову реформу" в історії США

Світ
963
Президент США Дональд Трамп пропонує радикально скоротити податок на прибуток бізнесу і вивести з-під оподаткування зарубіжні прибутки американських корпорацій, знизити максимально можливу ставку прибуткового податку для фізосіб, скасувати податки зі спадщини та подарунків.
Це випливає з плану, який у середу, 26 квітня, представили міністр фінансів США Стівен Мнучін і головний економічний радник Білого дому Гері Кон.
Раніше в середу, анонсуючи податковий план, Мнучін стверджував, що це “найбільша податкова реформа і найбільші скорочення податків” в історії Сполучених Штатів. Оприлюднений план пропонує скоротити ставку федерального податку на прибуток компаній більш ніж наполовину, з 35 до 15%. Причому за ставкою 15% будуть платити і структури типу партнерств (LLC), які зараз федеральним податком на прибуток не обкладаються (доходи таких компаній включаються в особисті податкові декларації їх власників).
В результаті використання LLC, яка може включати єдиного партнера, може стати лазівкою для найбагатших американців: замість індивідуального прибуткового податку, що досягає 30%, вони зможуть платити 15%. Трамп-бізнесмен сам активно використовував форму власності LLC. Скорочення податків на бізнес буде частково профінансовано за рахунок разового зниженого податку на прибуток американських корпорацій, репатрійований з-за кордону. Зараз американські компанії зобов’язані платити податок 35% з прибутків, отриманих по всьому світу, але податок з зарубіжного прибутку може бути відкладено доти, доки компанія не поверне ці гроші у США.
Адміністрація Трампа хоче простимулювати репатріацію зарубіжних прибутків за рахунок зниженого податку (за даними Bloomberg, він може скласти 10%), після чого влада перейде на “територіальний” принцип оподаткування – взагалі припинить оподатковувати міжнародний прибуток американських корпорацій. Мнучін на презентації плану відмовився назвати можливий розмір разового податку на зарубіжний прибуток, сказавши лише, що адміністрація працює над цим з Сенатом і Палатою Представників, і запевнивши, що це буде “дуже конкурентоспроможна ставка, яка дозволить повернути трильйони доларів”.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас