Чому українці віддають перевагу МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці віддають перевагу МФО

Кредит&Депозит
1089
Кредитування в МФО в теорії і на практиці
Банківські кредити сьогодні видаються зі скрипом. Але є альтернатива – звернення до мікрофінансові організації. Отримати гроші в борг простіше простого – досить заповнити заявку на сайті компанії, і вже через 15 хвилин гроші надійдуть на картку. Принаймні, так заявляють самі МФО. Ми порівняли 4 кредитні організації і тепер готові розповісти вам всю правду про оформлення короткострокових позик. Як відбувається кредитування в мікрофінансових компаніях на практиці – в нашій статті.
Які мікрофінансові організації оцінюємо?
  • Быстрозайм
  • Moneyveo
  • Credit365
  • Moneyboom.
За якими параметрами аналізуємо роботу компаній
5 основних параметрів:
  • Легкість подачі заявки
  • Швидкість розгляду запиту
  • Якість роботи call-centre
  • Робота колекторів
  • Акції та бонуси.
Легкість подачі заявки
Наскільки швидко можна заповнити анкету? Чи не вимагає компанія більше інформації, ніж потрібно для одержання короткострокового кредиту?
Звертаючись до Moneyboom, будьте готові до довгої низки питань, деякі з яких абсолютно недоречні. Дата внесення до реєстру та місце видачі ІПН, статус і термін проживання, стать, штат співробітників фірми, в якій ви працевлаштовані, звідки дізналися про МФО та два поля “Соціальні мережі” – подача заявки забирає чимало часу і сил.
Подібна ситуація спостерігається і на сайті компанії Moneyveo. В анкеті просять дати доступ до вашого облікового запису на “Фейсбук”, вказати стать, дівоче прізвище матері, секретне питання, освіту, кількість осіб на утриманні. Передбачено два поля для електронної пошти. Щоб подати заявку, необхідно пройти 6 кроків, у кожному з яких по кілька полів.
На тлі двох попередніх компаній Credit365 вигідно відрізняється простотою і швидкістю оформлення заявки. Процедура заповнення онлайн-анкети поєднана з реєстрацією на сайті. Все дуже просто і лаконічно – 3 кроки з невеликою кількістю полів. Єдину незручність доставляє поле для введення контактного телефону. Якщо ви помилилися цифрою, то всю заявку доведеться заповнювати наново.
Нічим не поступаються зазначеним вище компаніям і кредит онлайн від “Быстрозайм”. Форма зручна і проста, полів мало. Для швидкості і легкості заповнення передбачені випадаючі списки – слід лише обрати потрібний варіант. Питання – стандартні: ПІБ, дані про проживання і роботу. Оформлення анкети займає до 5 хвилин. Паралельно вас реєструють на сайті.
Швидкість розгляду запиту
Отже, анкета заповнена та надіслана. Скільки потрібно чекати відповіді?
Єдина фірма, яка не встигає в стандартні 15 хвилин – Moneyboom. Інші МФО відмінно справляються з поставленим завданням.
Credit365 переказує гроші протягом 15 хвилин.
“Быстрозайм” спочатку уточнює деталі по телефону, а потім надсилає зазначену суму на картку. Час від подання замовлення до надходження грошей на ваш рахунок – 12-13 хвилин.
Moneyveo видає кредит через 10 хвилин, без додаткових дзвінків.
Якість роботи call-centre
Якщо у вас раптом виникли питання щодо оформлення заявки або умов договору, можна скористатися допомогою співробітників колл-центру. Але не завжди. Наприклад, в call-centre компанії Moneyboom дуже складно додзвонитися. Як мінімум, вам доведеться довго чекати відповіді.
Трохи краще працює кол-центр Moneyveo – з оператором з’єднують за 3-4 хвилини. Персонал слідує налагодженій системі і надає тільки завчену інформацію про можливості кредитування. На інші запитання (наприклад, про акції) відповідають невпевнено. Допомогу в заповненні анкети не пропонують.
Ще швидше з’єднують з call-centre “Быстрозайма” – очікування становить близько 2 хвилин. Оператори ненастирливі, на запитання відповідають чітко і зрозуміло.
З Credit365 вас з’єднають менше, ніж через хвилину. Персонал працює чітко. Вам обов’язково запропонують допомогу в оформленні заявки.
Робота колекторів
У кожного може виникнути ситуація, коли немає можливості вчасно погасити борг. Якщо у людини тривале прострочення, в гру вступають колектори. Ми проаналізували відгуки клієнтів різних МФО, щоб дізнатися, в якій компанії максимально гладко і безболісно відбувається повернення боргу.
Найсуворіші умови в компаніях Credit365 і Moneyveo. Судячи з відгуків, навіть один день прострочення виливається у величезні неприємності. У цих МФО немає своїх колекторів – фірми співпрацюють з підрядними організаціями. Тому вести переговори з ними досить проблематично.
Негативних коментарів про роботу колекторів Moneyboom знайти не вдалося. Це може свідчити про те, що у клієнтів компанії не виникає проблем при поверненні боргу, навіть з простроченням.
Найбільш спокійно почуваються клієнти “Быстрозайма”. У МФО є власна колекторська служба. Це означає, що з фірмою легше домовитися про реструктуризацію боргу. Клієнти задоволені – негативні відгуки відсутні.
Акції та бонуси
Не найважливіша деталь співпраці, але все одно приємно отримувати невеликі презенти від компанії.
Moneyboom може похвалитися розробленою системою лояльності і вже знайомою багатьом акцією “Приведи друга”. Ще один приємний бонус – промокод на знижку, який дає можливість заощаджувати при оформленні кредиту.
Credit365 пропонує бонуси за відгук про компанію і за кожну погашену вчасно позику. Акція стандартна – “Приведи друга”.
У Moneyveo на вас чекає програма лояльності, популярна акція “Приведи друга” і вигідні умови для нових клієнтів.
Найбільше приємних бонусів – на сайті “Быстрозайма”. Постійно діючі акції: кредит під 0% новим клієнтам, “Приведи друга”, спеціальні умови для пенсіонерів. Додатково до кожного свята компанія розробляє особливі умови кредитування і розігрує призи.
Наш рейтинг МФО
Отже, ми підбили підсумки, згідно з отриманою інформацією, і виставили оцінки проаналізованим компаніям за 5-бальною шкалою.
Чому українці віддають перевагу МФО
Середня оцінка:
  • Moneyboom – 3,2;
  • Moneyveo – 3,6;
  • Credit365 – 4;
  • “Быстрозайм” – 4,6.
Вибір за вами!
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас