У МВФ сказали, де в Україні найнижчий рівень корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ сказали, де в Україні найнижчий рівень корупції

Казна та Політика
2361
Рівень корупції в Україні надзвичайно високий, і упродовж останніх 10 років в Україні не спостерігається жодного поліпшення щодо цієї проблеми.
Про це йдеться в дослідженні, розміщеному на сайті Представництва Міжнародного валютного фонду в Україні .
“Рівень корупції в Україні надзвичайно високий. Це може серйозно підірвати перспективи економічного зростання, оскільки створює, серед іншого, перешкоди для приватних інвестицій. Зниження рівня корупції є вкрай важливим для прискорення процесу економічного зближення з іншими європейськими країнами… Українською владою останнім часом було впроваджено ряд важливих заходів у відповідності з цими кращими методиками. Україна, однак, стикається з цілою низкою специфічних проблем, серед яких концентрація політичної та економічної влади в невеликій групі осіб, які можуть перешкоджати впровадженню ефективних заходів по боротьбі з корупцією”, – зазначається у дослідженні.
За даними МВФ, усі джерела даних свідчать про те, що Україна стикається з високим рівнем корупції. “Всі показники: індекс ICRG (Агентства міжнародної оцінки ризику країн – ред.), індекс сприйняття корупції, індикатор контролю за корупцією і дані опитування підприємств – підтверджують, що корупція є набагато більше укоріненою в Україні, ніж в інших країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Розрив ще більш гнітючий при порівнянні України з країнами ЦСПСЄ і, особливо, з країнами ЄС. Всі джерела даних вказують на досить послідовну картину, що підтверджує серйозність проблеми корупції в Україні”, – йдеться у дослідженні.
У МВФ також стверджують, що корупція поширена у всіх регіонах України за винятком Заходу: “Корупція широко поширена в більшій частині країни, особливо складна ситуація в місті Києві. Натомість, як виявляється, компанії, розташовані на Заході, мають справу з нижчим рівнем корупції, незважаючи на те, що 65,8% з них досі вважають корупцію однією з основних перешкод для ведення бізнесу”.
Як підкреслили у Міжнародному валютному фонді, у тому, що стосується еволюції корупції в часі, в останні 10 років в Україні не спостерігається ніякого поліпшення ситуації. “За останні 10 років корупція зменшилася в країнах, які тепер належать до Європейського союзу (ЄС-28), а також в країнах ЦСПСЄ. А в Україні, навпаки, не відбулося жодного поліпшення – індикатор ICRG фактично свідчить про погіршення проблеми корупції у 2012 році”, – йдеться у дослідженні.
У МВФ також наголосили, що високий рівень корупції в Україні є суттєвою перешкодою для розвитку бізнесу. Якщо в 2013 році, за даними Звіту про глобальну конкурентоспроможність, корупція була на другому місці серед основних перешкод для розвитку бізнесу в Україні, то за даними за 2016 рік вона опинилася на першому.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас