Партнерські програми - рушій ринку автокредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партнерські програми - рушій ринку автокредитування

Кредит&Депозит
60
Банк “ГЛОБУС” – серед лідерів.
За січень-лютий поточного року портфель гривневих автокредитів фізичних осіб виріс на 50 млн. грн. Про це пише в своєму огляді Центр економічних досліджень на прогнозування “Фінансовий пульс”.
За даними Центру, автокредити на даний момент пропонують 22 банки. Більшість кредитує на термін до 7 років та дає 2 варіанти погашення на вибір – ануїтет або класичний з можливістю дострокового погашення.
Вимоги до мінімального власного внеску коливаються від 10 до 50% і залежать, зокрема, від марки і моделі автомобіля. Мінімальний розглядають 6 банків – “Креді Агріколь”, “ОТП-банк”, “Укргазбанк”, “Ощадбанк”, “Кредобанк” та Банк “ГЛОБУС”.
Більшість банків використовує при видачі кредитів одноразову комісію. Як правило, вона складає 2-4% від суми кредиту. Не передбачають сплати комісії більшість програм Банку “ГЛОБУС”, ряд програм “Укрсоцбанку” та “ОТП-банку”.
Активно розвивається практика використання партнерських програм, розроблених у співпраці з автосалонами, автовиробниками та страховими компаніями. Умови кредитування за ними є набагато привабливішими для потенційних позичальників. Тому приріст кредитного портфелю в основному відбувається саме завдяки таким програмам. Процентні ставки за партнерськими програмами при кредитуванні на термін від 2 років коливаються, як правило, в інтервалі від 8 до 18%. А за кредитами до року – переважно від 2% до 6% (залежно від розміру власного внеску).
У програмах ряду банків (“Креді-Агріколь”, “ГЛОБУС”, “Укрсоцбанк”, “ТАСкомбанк”, “ОТП”) при кредитуванні на термін до року використовується процентна ставка менше 1% (0,000001% -0,01%). “ГЛОБУС” за акційними умовами кредитування KIA в рамках співпраці з корпорацією «УкрАВТО» встановив на кредитах до року ставку 0,001% (при мінімальному внеску 20%, за відсутності комісій і страхування від нещасного випадку). Таку же низьку процентну ставку на перший рік кредитування (з підвищенням ставки в наступних роках) “ГЛОБУС” пропонує і при тривалішому терміні кредиту та власному внеску лише в 10%.
При істотному власному внеску (більше 50-70%), ставка менше 1% може застосовуватися в деяких програмах банків і при кредитуванні на 2 або навіть 3 роки. Такі можливості у “ГЛОБУСА” передбачені за низкою партнерських програм співпраці з “УкрАВТО” та “Хюндай Мотор”.
З кредитною Програмою Банку “ГЛОБУС” “Авто в кредит” Ви можете ознайомитися тут.
Оригінал матеріалу з порівняльною таблицею програм кредитування різних банків читайте тут.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас