"Все, спасибі, ми пішли" не буде: ВТБ поки що не дуже влаштовують пропозиції про купівлю його української "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Все, спасибі, ми пішли" не буде: ВТБ поки що не дуже влаштовують пропозиції про купівлю його української "дочки"

Фондовий ринок
738
ВТБ поки не дуже влаштовують пропозиції про купівлю його української “дочки”, які надійшли, повідомив журналістам перший заступник голови ВТБ Василь Тітов.
“У нас є ряд пропозицій, вони нас не дуже влаштовують, ми працюємо над цими пропозиціями. Для нас принципові дві речі. Перше: ми жодною мірою не хотіли б зашкодити бізнесу і клієнтам, які довіряють нам, тому ніяких різких рухів, грюкання дверима, криків “все, спасибі, ми пішли” не буде. Ми враховуємо ті реалії, які склалися сьогодні в Україні, вони не комфортні для роботи. Вони змушують нас думати про вихід звідти, але виходити ми будемо цивілізовано”, – заявив В. Тітов.
ВТБ в травні 2016 року заявив про намір продати дочірній банк в Україні у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво російського банку повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про відхід групи з українського ринку поновилися в березні після того, як Київ ввів санкції щодо українських банків з російським державним капіталом. Обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
Втрати групи ВТБ в разі реалізації негативного сценарію щодо української “дочки” оцінюються в 10-20 млрд рублів. У позитивному сценарії група може трохи заробити, говорив у березні перший заступник голови ВТБ Юрій Соловйов.
Відповідаючи на питання, як змінилася робота “дочки” ВТБ після введення санкцій, В. Тітов сказав: “Як працювали, так і працюємо. У них завдання – обслуговувати клієнтів, повертати борги”.
ВТБ також розраховує продати український БМ банк (дістався групі разом з Банком Москви), на який претендують дві групи покупців. В. Тітов повідомив, що угода поки що не завершена.
“Там все в комплексі, немає нічого простого, на жаль. Українська влада на нього дивляться як на частину групи, тому вимоги до нього як до частини групи, а не просто до ліцензії. Ми над цим працюємо, я думаю, що ми вирішимо цю задачу”, – сказав В. Тітов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас