Гройсман розповів про чотири масштабні проекти, які дозволять замінити дефіцитне вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів про чотири масштабні проекти, які дозволять замінити дефіцитне вугілля

Енергетика
1742
Реалізація чотирьох проектів Міністерства енергетики та вугільної промисловості: будівництво ліній електропередач від Рівненської АЕС до Київської області, лінії Запорізька АЕС – Каховська», нових гідроагрегатів Дністровської ГАЕС та модернізація енергоблоків «Центренерго» дасть змогу замістити до 4 млн тонн антрацитового вугілля із зони АТО в об’єднаній енергосистемі України, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.
«Рівненська лінія (будівництво ліній електропередач від Рівненської АЕС до Київської області – Ред.) – на рік 1,5 млн тонн вугілля економії. Далі – Дністровська ГАЕС, третій енергоблок… який ми ввели в експлуатацію в 2016 році й одразу запустили четвертий енергоблок. Четвертий блок зараз починає працювати – економія 700 тис. тонн вугілля, або 0,5 млрд куб. м газу – річний ефект. По «Центренерго» економія до 1 млн тонн антрацитового вугілля після модернізації двох енергоблоків. Каховська лінія (лінія електропередач «Запорізька АЕС – Каховська» – Ред.) – економія за рік 750 тис. тонн», – сказав Гройсман.
Він зазначив, що це лише частина заходів, яких було вжито для забезпечення економії антрацитового вугілля. У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що лінія електропередач від Рівненської АЕС до Київської області буде повністю завершено в 2017 році.
«Цього року ми завершуємо цей проект, який дасть змогу забезпечувати Київ і Київську область додатковими 1 тис. МВт», – сказав Насалик.
Він також зазначив, що будівництво четвертого енергоблоку Дністровської ГАЕС буде завершено в 2018 році. При цьому другий блок Зміївської ТЕС ввійде в експлуатацію з 1 липня, а 5 блок – 1 серпня цього року, «тобто ми повністю переведемо ці блоки на газову групу вугілля. Крім того, через 3-4 місяці ми готові ввести в експлуатацію 4 блок Трипільської ТЕС також на газовій групі вугілля», – сказав він. Міністр додав, що будівництво лінії «Запорізька АЕС – Каховська» буде повністю завершено в 2017 році.
«Ця лінія, яка буде завершена цього року дасть додаткові 700-800 МВт додаткової потужності, яка необхідна в південних областях України», – сказав Насалик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас