Служба фінансових розслідувань залучатиме платних інформаторів: скільки готові платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Служба фінансових розслідувань залучатиме платних інформаторів: скільки готові платити

Казна та Політика
2438
Служба фінансових розслідувань (СФР), яка створюється замість податкової міліції та підрозділів по боротьбі з економічними злочинами Національної поліції і СБУ, буде здійснювати конфіденційне співробітництво з приватними особами, в тому числі і на договірних засадах.
Про це заявив Сергій Коваленко, радник міністра фінансів, представляючи сьогодні, 26 квітня, на брифінгу законопроект про створення СФР. За його словами, майбутня структура буде використовувати досвід НАБУ при розслідуванні резонансних справ, детективи якої працюють з інформаторами за винагороду (до 25 тис. грн).
Що ж стосується самого законопроекту, то, за розрахунками радника міністра, робота над ним відновиться в середині травня. Підсумком її може бути як схвалення доопрацьованого документа на засіданні Кабміну, так і повернення на чергове доопрацювання.
22 березня 2017 р. Кабмін на своєму засіданні попередньо схвалив цей документ, створений на базі законопроекту №4228 і передав його Національній раді реформ для вироблення остаточної редакції. До цього, в ході його підготовки у створеній прем’єром робочій групі, був досягнутий консенсус щодо спірного питання про підслідність.
За словами Сергія Коваленка, крім розслідування податкових злочинів, до повноважень СФР були додані корупційні злочини, зловживання владою і службовим становищем – у разі, якщо вони не підпадають під повноваження НАБУ.
Радник міністра підкреслив, що від надання права співробітникам СФР безперешкодно проходити в зону митного контролю у кінцевому рахунку було вирішено відмовитися. Воно й зрозуміло: митними органами у нас є кому займатися (як, до речі, і «кришувати»!), взяти ту ж СБУ. Для боротьби ж з економічними злочинами присутність у зоні митного контролю зовсім необов’язкова.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас