Нідерландець отримав знімний протез руки, що керується силою думки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерландець отримав знімний протез руки, що керується силою думки

Технології&Авто
297
У Нідерландах використовували нову техніку встановлення протеза руки. Протез з’єднали безпосередньо з кісткою пацієнта, а управління штучною кінцівкою здійснюється силою думки. Першим пацієнтом, який отримав такий протез, став Йохан Баггерман (Johan Baggerman).
При прямому з’єднанні з кісткою штучні кінцівки не потребують відповідного протезного гнізда. Це полегшує процес встановлення і зняття протеза та усуває супутні проблеми зі шкірою. Управління протезом силою думки реалізовано завдяки приєднанню нервових закінчень пацієнта до спеціального розніму з Bluetooth-браслетом.
Для реалізації даної методики потрібне проведення трьох операцій. Під час першої операції встановлюється металевий стрижень в серцевину кістки пацієнта. Друга операція потрібна для імплантації компонента, до якого і буде підключатися роботизована рука. Нарешті, в рамках третьої операції (виконуваної пластичним хірургом) здійснюється з’єднання всіх нервів, які брали участь в управлінні м’язами руки пацієнта, до культі плеча. Завдяки цьому посилюється нервовий сигнал, який допомагає пацієнту керувати штучною кінцівкою після лікування.
Такий процес протезування є досить тривалим. Йохан Баггерман втратив руку під час аварії в 2010 році. Зазначені три операції проводилися в проміжку часу з 2013 по 2016 роки. І лише нещодавно він приступив до фінальної стадії реабілітації. Надалі він зможе повністю керувати рухами протеза, просто думаючи про необхідні дії. Щоправда, цьому передуватиме процес тренування.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас