Стало відомо, коли в Чорнобильській зоні запустять сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли в Чорнобильській зоні запустять сонячну електростанцію

Енергетика
871
Як повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в інтерв’ю Громадському, наприкінці минулого року було оголошено про збір заявок від інвесторів на будівництво сонячних електростанцій в Зоні відчуження. “До 1 березня ми… отримали понад 50 заявок. Зараз проводимо підготовчу роботу по старту цих проектів”, – сказав Семерак.
За його словами, потенціал Чорнобильської зони дозволяє дати можливість реалізувати всі ці заявки.
“Чорнобильська станція мала чотири енергоблоки, а планувалося в радянські часи побудувати аж 12. Мережі, які будувалися, були досить потужними. Я думаю, що ми можемо, при правильній організації роботи забезпечити інтерес всіх інвесторів, які прийшли”, – сказав міністр.
За його оцінками, мова йде про виробництво в межах 2,5 тисяч МВт електроенергії. “Це величина, співмірна з двома енергоблоками атомних електростанцій”, – додав міністр.
Також Семерак розповів, що перший проект відновлюваної сонячної енергетики на території Чорнобильської зони вже почали реалізовувати. “Сьогодні можемо говорити про першу приватну інвестицію в цю зону. Це невелика сонячна станція, яка вже будується. Це український інвестор”, – повідомив міністр.
Міністр сподівається, що очікувати запуск і отримання першої “зеленої” енергії з Чорнобиля можна буде “вже в першому півріччі цього року”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас