Турецький лоукостер змінив Запоріжжя на Харків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецький лоукостер змінив Запоріжжя на Харків

Фондовий ринок
1085
Турецька лоукост-авіакомпанія Pegasus Airlines відкриє додаткові рейси Харків-Стамбул замість скасованих рейсів Запоріжжя-Стамбул через тривалий ремонт основної бетонної злітно-посадкової смуги в аеропорту Запоріжжя.
Про це повідомили в українському представництві компанії.
На даний момент авіаперевізник відкрив продаж на додаткові рейси з вильотом зі Стамбула до Харкова 27, 29 квітня та 1 травня з поверненням назад 28, 30 квітня та 2 травня.
Зараз на маршруті Харків-Стамбул турецькими авіаперевізниками повністю використана квота на польоти, проте через ситуацію з ремонтом в Запоріжжі Pegasus Airlines отримала дозвіл від Державіаслужби України на виконання додаткових рейсів в Харків понад квоти до 9 травня, зазначили в українському представництві авіакомпанії.
Аеропорт Запоріжжя закрив на ремонт свою основну смугу 26 березня. Передбачалося, що роботи триватимуть один місяць. Однак вони були продовжені до 3 травня включно, а згідно з оновленим NOTAM, основна смуга буде закрита на ремонт до кінця 9 травня.
На час ремонту смуги всі авіакомпанії за винятком Мотор Січ скасували рейси в Запоріжжі. Мотор Січ кілька тижнів виконувала польоти із Запоріжжя в Київ і Мінськ з ґрунтової смуги, та як в її парку є необхідні для роботи в таких умовах літаки Ан-24 і Ан-140.
Однак 18 квітня авіаперевізник також заявив про припинення польотів, оскільки через погіршення погодних умов розкисла ґрунтова смуга в Запоріжжі.
Pegasus Airlines з 6 грудня почала виконувати прямі регулярні рейси між Києвом і Анкарою. Всі чотири рейси Київ-Анкара стикуються в турецькій столиці з рейсами в Стамбул та Ізмір.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас