Відкрито нову технологію зарядки батарей світлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито нову технологію зарядки батарей світлом

Енергетика
936
Дослідники з Південної Кореї розробили новий тип портативних акумуляторів, які дозволяють підзаряджати мобільні пристрої та іншу електроніку з допомогою світла — як сонячного, так і штучного.
Група вчених з Національного інституту науки і технологій Ульсана (UNIST) представила новий блок живлення, створений з кремнієвих сонячних міні-панелей і надрукованих на них тонких літій-іонних батарей. Новий тип акумуляторів, названий SiPV-LIBs, повністю заряджається за допомогою світла менш ніж за 2 хвилини, і може живити пристрої навіть у тьмяно освітлених приміщеннях, пише Science Daily.
Для створення нового пристрою вчені використовували технологію тонкоплівкового друку, за допомогою якої вони надрукували напівпровідник, літій-іонну батарею (LIB), прямо на алюмінієвому шарі сонячного модуля, який, таким чином, одночасно виступає електродом для сонячної панелі і струмоприймача для LIB. Пристрій, що вийшов у результаті, може використовуватися для підзарядки смартфонів і гаджетів штучним або сонячним світлом.
«Цей пристрій усуває як проблему енергетичної щільності батарей, так і проблему зі зберіганням енергії в сонячних елементах, — говорить Сан-Янг, провідний автор дослідження і професор кафедри енергетики і хімічної інженерії в UNIST. — Що ще більш важливо, ці акумулятори демонструють високу потужність і щільність енергії при прямому сонячному світлі, що відкриває потенціал для їх застосування в якості нової системи перетворення та зберігання енергії в сонячних панелях і електричних транспортних засобах».
Раніше Дослідники з Каліфорнійського університету в Ріверсайді розробили нове покриття для літій-іонних батарей, що збільшує термін їх служби більше ніж в три рази в порівнянні зі стандартними акумуляторами, а також знижує ймовірність короткого замикання, яке зазвичай призводить до займання батареї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас