НБУ втратив "ювелірку" на 53 млн грн, яка зберігалась у Криму - Поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ втратив "ювелірку" на 53 млн грн, яка зберігалась у Криму - Поліція

Фондовий ринок
585
Відповідно до ухвали Печерського райсуду м. Києва від 05 квітня, поліція здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні №42014000000000472 за підозрою екс-начальника Кримського республіканського управління Ощадбанку у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.
За версією слідства, ця особа та інші невстановлені особи заволоділи ювелірними виробами, дорогоцінним і напівдорогоцінним камінням – які, як предмет контрабанди в рамках кримінальної справи, перебували на відповідальному зберіганні у Кримському республіканському управлінні Ощадбанку – «шляхом використання завідомо підробленої ухвали Господарського суду Республіки Крим про призначення експертизи по вказаним ювелірним виробам, дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням, чим спричинили матеріальну шкоду Національному банку України в особо великому розмірі на загальну суму 53 474 696,54 гривень».
Згідно з судовими матеріалами, зазначений екс-керівник Кримського республіканського управління Ощадбанку був переведений на цю посаду в жовтні 2010 року. Ювелірні вироби і дорогоцінне каміння передавалися на відповідальне зберігання в січні-лютому 2012 року. При цьому невстановленим особам вказані дорогоцінності були передані в травні 2014 року.
05 квітня Печерський райсуд м. Києва задовольнив клопотання поліції та обрав запобіжний захід для підозрюваного у вигляді тримання під вартою.
Нагадаємо, восени 2014 року глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що після анексії Криму на півострові в сховищі НБУ лишилася гривнева готівка на 3,9 млрд грн. Крім того, на руках у кримчан були ще 4 млрд грн, які вони обміняли на російські рублі (тобто ці кошти опинилися в окупаційної адміністрації).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас