Росія обіцяє забезпечити електрикою окупований Луганськ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обіцяє забезпечити електрикою окупований Луганськ

Енергетика
559
Уряд РФ вирішив забезпечити Луганську область безперебійним постачанням електроенергії у зв’язку з тим, що Київ припинив електропостачання самопроголошеної Луганської народної республіки, повідомив у вівторок повноважний представник РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов.
“Відповідно до дій влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки”, — сказав Гризлов.
За словами повпреда, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську “стоїть у ряді інших дій, що фактично відторгають окремі райони Донбасу від України”.
Раніше повідомлялося, що ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” (ЛЕО) з 25 квітня згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП “Енергоринок” припинило постачання електроенергії в неконтрольовану Києвом частину Луганської області.
Як повідомлялося, ЛЕО неодноразово зверталося до уряду України з проханням прийняти рішення про обмеження або припинення подачі електроенергії на неконтрольовану територію через відсутність її оплати. Обсяг боргів перед ЛЕО вже склав 6 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас